Купіть у Львові квартиру - вкладіть вигідно гроші!

15-08-2012Александр Белов2861

Львов

У Львові нерухомість вважається дуже дорогою. І не тільки в порівнянні з цінами по Україні, але й з Європейськими. Для прикладу, в Італії, на березі моря можна купити будинок на 200 метрів квадратних вартістю, як в культурній столиці 2-кімнатна квартира. Проте, все залежить від типу будинку, стану, району, а головне — від площі. В середньому, у Львові вартість одного квадрата — 1000-1500 доларів США. Найдорожчі райони — Галицький (центральний) і Франківський (паркова зона). Найдешевші — Рясне і Левандівка (довго доїжджати, не користуються позитивною репутацією). Але в загальному продаж нерухомості у Львові — справа вдячна, прибуткова і популярна.

Елітними будинками вважаються австрійські, сталінки і польські "Люкси” (збудовані в міжвоєнні часи польською будівельною фірмою "Люкс” для чиновників і високопосадовців, від чого і пішла назва). Ціна за квадратний метр може коливатись від 1300 до 3000 у.о./м.кв. Найдешевші — старі польські (через погане планування і дерев'яне перекриття) і панельні. Дедалі популярнішими стають новобудови. Але тут теж все залежить від забудовників. Найбільше довіряють фірмі "Карпат-буд”. Вони використовують якісні матеріали, роблять міцне перекриття, добре утеплюють і турбуються про звуко-ізоляцію. Найінтенсивніше райони забудовуються компанією "Еко-буд”. Непогана якість за доступними цінами. Тим більше, що через велику кількість квартир в наявності вони можуть дозволити гнучку систему знижок, що суттєво притягує потенційних клієнтів.

Переважно найбільшим попитом у Львові користуються 1-2-кімнатні квартири в центрі і біля парку. Чому так? Бо місто перенасичене туристами і власне такий варіант найбільше підходить під здачу в оренду. Економний в обслуговуванні, оплаті комунальних послуг і легко збуваються орендарям. Територіально особливо вигідні "точки” - біля навчальних корпусів університетів та інших навчальних закладів.

Ну, як і в кожному місті, спостерігається тенденція, що чим далі нерухомість від центру, тим вона дешевша. Бо всі цінують час і сили на добирання, бензин, якщо ж їздять автомобілем і всі хочуть бути ближче до серця історично значущого місця, в якому цінують красу і древність, романтику і всі переваги, якими воно обдароване. Не слід забувати, що купівля квартири — це ще й хороше і вигідне капіталовкладення, якщо все правильно і з розумом зробити. Тому, розглядайте варіанти і вибирайте!